Voormalig EA-baas Patrick Soderlund onthult zijn nieuwe co-op shooter, Arc Raiders

by Paul
0 comment

De free-to-play shooter zal naar verwachting volgend jaar debuteren.

In november 2020 kondigde voormalig Electronic Arts chief design officer Patrick Soderlund aan dat hij aan een shooter werkte bij zijn nieuwe studio, Embark. Op de Game Awards vanavond, werd dat spel onthuld als Arc Raiders, een free-to-play co-op third-person PvE shooter die in 2022 zal uitkomen en waarin squads van mensen het opnemen tegen eindeloze hordes moordmachines uit de ruimte.

„We begonnen Embark Studios drie jaar geleden met een leeg canvas en een paar grote ideeën. Vandaag is dat canvas een stuk minder blanco en worden die ideeën werkelijkheid,“ zei Soderlund. „Met deze onthulling willen we de gameplay vieren en spelers meer dan een hint geven van hoe ARC Raiders eruit ziet en hoe het voelt om te spelen. Uiteindelijk is dat voor een co-op actiegame als ARC Raiders het allerbelangrijkste. We kijken ernaar uit om in de komende maanden meer te delen over het spel.“

Arc Raiders zal teamwork prioriteren en belonen, terwijl spelers vijanden plunderen en ruïnes doorzoeken voor gereedschap en gadgets die hen helpen een voorsprong te nemen op de meedogenloze gemechaniseerde krachten van de Arc – in wezen killer drones uit de ruimte die de mensheid van tijd tot tijd een bezoekje brengen. Er is niet veel detail op dit punt, maar ik hou van de gedempte, lichtjes verwassen visuele stijl, die volgens mij goed past bij de machinevijanden van de Arc en de Aarde zelf, die er niet zo goed aan toe lijkt te zijn.

Arc Raiders zal beschikbaar zijn op PC via Steam, de Epic Games Store, en GeForce Now. Meer details worden binnenkort onthuld. Kom meer te weten op (arcraiders.com).

You may also like

Leave a Comment