Sony zapowiada pierwszą imprezę State of Play w 2022 roku

by Daniel
0 comment

Sony ogłasza datę, szczegóły i czego można się spodziewać po pierwszym wydarzeniu State of Play w 2022 roku, a odbędzie się ono jeszcze w tym tygodniu.

Plotki na temat lutowego State of Play krążyły już od jakiegoś czasu. Przeważnie wskazywały one na to, że 3 lutego Sony zorganizuje State of Play, którego głównym punktem będzie nadchodząca premiera Horizon Forbidden West. W zeszłym roku, każde State of Play miało miejsce w czwartek i było ogłaszane we wtorek (minus jedno), więc te plotki miały sens.

Wygląda jednak na to, że w 2022 roku Sony może zmienić swój schemat zapowiedzi, albo może się okazać, że ten State of Play jest wyjątkiem od reguły. Jak się okazuje, Sony już niedługo zorganizuje pierwsze State of Play 2022 roku, ale nie jest to nic, co sugerowały plotki.

Przez PlayStation Blog, Sony ogłosiło, że pierwszy State of Play na 2022 rok odbędzie się już w tym tygodniu, 2 lutego za pośrednictwem YouTube i Twitcha. Transmisja na żywo rozpocznie się o 14:00 PT/5:00 ET/11:00 CET. Podczas gdy większość State of Plays zawiera mnóstwo gier, ten State of Play skupi się wyłącznie na materiałach z PS5 i szczegółach rozgrywki z Gran Turismo 7.

To wszystko, co Sony miało do powiedzenia na temat prezentacji, więc ciekawie będzie zobaczyć, co pokaże Gran Turismo 7 2 lutego. Jedyną inną informacją w ogłoszeniu jest to, że w kwestii współstreamingu i wideo na żądanie, Sony zachęca współstreamerów i twórców do robienia swoich rzeczy, ale ostrzega, że mogą one zawierać materiały chronione prawem autorskim, które fani będą musieli pominąć.

Niedawno pojawiły się plotki, że Gran Turismo 7 ma wewnętrzne opóźnienia, które, według plotkarzy, miałyby opóźnić premierę gry z daty 4 marca. Jednak po tym, jak te plotki pojawiły się w sieci, Sony opublikowało zwiastun Gran Turismo® 7 zatytułowany „Find Your Line”, skupiający się na tym, jak adaptacyjne triggery DualSense w PS5 i ulepszona oprawa wizualna ożywiają wyścigi. Zwiastun potwierdził zobowiązanie Sony do wydania Gran Turismo® 7 4 marca, i choć moment nie był prawdopodobnie zamierzony, był to niezły żart na plotki.

Nie wspominając o tym, że wraz z wyglądem trailera, oficjalne sklepy potwierdziły, że Gran Turismo® 7 zajmuje 110 GB miejsca na dysku. Tak więc, nie jest to dokładnie tak, że gra jest jakąś tajemnicą, która zostanie opóźniona, ale jeśli cokolwiek, to sprawia, że to, co Sony zamierza pokazać w zakresie nowych materiałów filmowych z PS5 i szczegółów rozgrywki 2 lutego jest jeszcze bardziej interesujące dla fanów.

Pierwsze State of Play 2022 odbędzie się 2 lutego o 2 PM PT/5 PM ET/11 PM CET.

You may also like

Leave a Comment